Csizmazia Katalin

intézményvezető

Csizmazia_KatalinCsizmazia Katalin vagyok, Csizi becenévvel. Angol – spanyol szakon végeztem 1986-ban az ELTE Bölcsészkarán. Az Arany János Gimnáziumban kezdtem angolt tanítani, majd a Táncsics Mihály Gimnáziumban foglalkoztam a nyelvtanulás minden ágával. 1990 – 2013 között a Rogers Személyközpontú Iskolához tartoztam.  Három gyermekem is itt kezdte tanulmányait. Néhány évig „kétlaki” voltam, azaz egyszerre dolgoztam egy hagyományos budai középiskola és egy alternatív iskola keretei között. A két pedagógiai rendszerben való együttes, párhuzamos létezés nagyon izgalmas kaland volt számomra.

Nagyon sokat tanultam a Rogers Iskolában, elsősorban magamról és az „iskolacsinálás” majd minden eleméről. Négyszer írtam tantervet, részt vettem a pedagógiai program ki-, át- és újradolgozásában. Megszámlálhatatlan csapatépítő és kommunikációs kurzuson, stratégiaépítő tréninget éltem át és túl. Több alternatív programcsomagot dolgoztunk ki (pályaorientációs, tanulásmódszertan, projektek, témanapok). Osztályfőnök-helyettesként és tagozatvezetőként vettem részt az első Rogers osztály érettségiztetésében.
2012 szeptembere óta vagyok a Rogers Középiskola utódjának számító Rogers Akadémia vezetője. Nagyon élvezem, hogy a saját utunkat járjuk.

Szólj hozzá