Rogers-20160407-web-046

Az általános – és középiskolai felvételi eljárásunk

Nem a hivatalos eljárásrendet követjük. A mi felvételinknek ét lépcsője van.

Beszélgetés a szülőkkel

Első körben a szülőkkel beszélgetünk arról, hogy mit kínálunk, és ez számukra megfelelő-e. Egyeztetjük, hogy mit gondolunk tanulásról és tanításról.

Saját élmény, ambiciózus fiatalok

Amennyiben elképzeléseink közelítőek a diákot három napos próbaidőre invitáljuk. Igyekszünk értékrendszerünket világossá tenni, és ehhez partnereket találni. Ez idő alatt megismerheti leendő társait, tanárait, mentorait, a hangulatot, elvárásokat, és sokat tudunk beszélgetni elképzeléseiről, igényeiről, terveiről. Az ambiciózus diákok jól meg tudják mutatni magukat ez idő alatt, a csendesekre diákjaink igyekszenek nagyon figyelni. Ezen élmények alapján születik kölcsönösen a döntés az együttműködésről.

MTAKözel 20 éves fennállásunk alatt szereztünk olyan tapasztalatokat, aminek alapján néhány dolgot meg tudunk fogalmazni arról, kikkel tudunk jól dolgozni, és kikkel nem. Nem jó kereteket biztosítunk azok számára, akik hajlamosak agresszív megoldásokkal megoldani konfliktusaikat, és nem fogadunk olyan diákot, aki mellé a haladás érdekében folyamatosan, minden órán külön egyszemélyes tanári figyelmet kellene adnunk.

Szorongó diákok

Tapasztalataink szerint ugyanakkor meg tudjuk könnyíteni a szorongó diákok kinyílását és sikerrel tudjuk támogatni az ambiciózus diákok igényeit egyaránt.

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot